Houten kozijnen

Houten kozijnen zijn voornamelijk in trek bij degenen die van een natuurlijke, warme uitstraling houden. Hoewel houten kozijnen tegenwoordig goed nagebootst kunnen worden door producenten van kunststof kozijnen, gaat er voor sommige mensen niets boven authentiek hout. Wanneer we het hebben over houten kozijnen, doelen we overigens vrijwel altijd op hardhout. Die houtsoort gaat namelijk gemiddeld tientallen jaren langer mee dan zachthout, waarmee het verschil in populariteit meteen verklaard is. Wat zijn, behalve de uitstraling, de belangrijkste pluspunten van houten kozijnen? U leest het hieronder.

(Hard)houten kozijnen:

  • Zijn relatief voordelig in aanschaf vergeleken met kunststof of aluminium kozijnen
  • Gaan gemiddeld tientallen jaren mee
  • Zijn overschilderbaar en dus eenvoudig van kleur te veranderen
  • Zijn over het algemeen vrij gemakkelijk te repareren

Het grootste nadeel van houten kozijnen is de betrekkelijk lage isolatiewaarde. Daarom kunnen kunststof kozijnen een geschikt alternatief zijn, aangezien kunststof kan worden geleverd inclusief houtnerf. Hiermee bent u verzekerd van een hoge isolatiewaarde, terwijl het uiterlijk van deze kunststof kozijnen nauwelijks verschillen van de houten variant. Kiest u toch voor houten kozijnen en hecht u veel waarde aan duurzaamheid, informeer dan bij uw leverancier naar de duurzaamheidsklasse, het FSC-keurmerk, het KOMO keurmerk en eventueel het Keurhout-logo.

Houten kozijnen vergelijken?

Wie houten kozijnen wil vergelijken op prijs en kwaliteit, zit hier op de juiste plek. Op Kozijnenvergelijker.nl kunt u namelijk kosteloos en zonder verdere verplichting offertes in huis halen van verschillende kozijnenleveranciers uit uw eigen omgeving. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is het invullen van uw postcode en enkele andere gegevens, zoals de materiaalsoort waar uw voorkeur naar uitgaat en uw adresgegevens. Wij zorgen er vervolgens voor dat de dichtstbijzijnde leveranciers contact met u opnemen voor een offerte!

Wilt u graag meer informatie over houten kozijnen of over de andere materiaalsoorten? U kunt natuurlijk altijd navraag doen bij uw leverancier(s), maar ook meer lezen over bijvoorbeeld aluminium kozijnen , kunststof kozijnen en hardhouten kozijnen in het bijzonder. Hoe dan ook: doe uzelf niet tekort door in zee te gaan met de eerste de beste leverancier van (houten) kozijnen en bespaar tot maar liefst 40% via Kozijnenvergelijker.nl!